Kávézóhangulat otthon

Ha nincs kedved kimozdulni, de unod az egyszerű otthoni kávét akkor ezt a cikket mindenképp olvasd el! Összegyűjtöttük neked 5 egyszerű, de annál különlegesebb kávét, amit otthon is el tudsz készíteni, és még a barátaidat is lenyűgözheted velük.

Ebben a tikkasztó hőségben elsőnek két hűsítő kávékülönlegesség elkészítését osztjuk meg veletek: az eszpresszó tonikot és a jeges kávét.

Eszpresszó tonik

Ezt a kávékülönlegességet egy magyar barista találta ki, Benkovich Ádám. Ezzel az itallal nem árulunk zsákbamacskát. Már a nevéből kiderül, hogy ehhez a frissítőhöz két alapanyagra lesz szükségünk: kávéra és tonikra. Elkészítése is nagyon egyszerű: tölts tele egy poharat jéggel, arra önts rá a pohár háromnegyedéig tonikot, majd rakd bele a frissen lefőzött eszpresszót. Díszítésként mentalevelet ajánlunk.

Jeges kávé

Ez a kávé is nagyon hatásos módszer egy kis felfrissülésre a rekkenő hőségben. Töltsd meg a poharadat jéggel, kanalazz rá egy vagy két gömb vaníliafagylaltot, öntsd fel egy kis tejjel, és mehet is rá a kávé. Ha édesszájú vagy, megspékelheted egy kis csokisziruppal és/vagy tejszínhabbal.

Ha már nincs nyár, és inkább meleg kávéra vágysz akkor ajánljuk a cappuccinot, a mézes melange-t és a klasszikus kotyogós kávét egy kis csavarral: fahéjjal.

Cappuccino

Ehhez a kávékülönlegességhez szükséges venned egy tejhabosítót, amit majdnem minden elektronikai vagy nagyobb élelmiszerboltban találsz. 1 deciliter tejet kell egy kicsit megmelegíteni, majd a tejhabosító segítségével készíts tejhabot belőle. Ezután keress otthon egy 1,5-2 deciliteres csészét, amibe főzz le egy presszó kávét. Kanál segítségével óvatosan rakd rá a felhabosított tejet, és kész is a finom cappuccinód.

Mézes melange

Maga a melange szó keveréket jelent, ez a rétegességére utal. Ennél a kávénál célszerű, hogy üvegpohárba készüljön el, hisz, ha ügyesek vagyunk, akkor a méz-tej-kávé-tejhab teljesen elválik egymástól. És hogy hogy is lesz réteges? Eláruljuk a titkát. A siker kulcsa az idő!  Az üvegpohárba beleöntjük a tejet, amíg pihen, el fog válni a lágyabb része a tejhabtól. Ha ez így nem sikerül, akkor kanál segítségével is külön tudod választani. Ezután a kávét nagyon óvatosan, a pohár széléhez közel tartva öntsük a tejbe.

Kotyogós

Klasszikus kotyogós kávé elkészítése fahéjjal feldobva egyszerűbb, mint az egyszeregy. A kotyogós kávéfőző vízébe rakj bele egy fahéjrudat, így főzd meg a kávéd, és kész is a finom fahéj aromájú italod.

Közös kávé mellől mi nem hiányozhat? A válasz: keksz, bármilyen! Ne felejtsd el a kávé mellé kirakni és így otthon „megnyithatod” a kávézódat.

Források: kapucziner.hu; carrie.hu/riport/mi-a-fene-az-az-espresso-tonic-ilyen-egy-igazi-barista-elete-interju-benkovich-adammal/
Képek forrása: pixabay.com; pexels.com


További híreink
Karácsonyi filmajánló a Depó tollából!
december 21.
4 perces olvasmány

Tippekre van szükséged, hogy melyik filmekkel tudnál a legjobban karácsonyra hangolódni? Segít a Depó!
Útmutató a diákmunkáról, Meló-Depóról
július 13.
5 perces olvasmány

Most, az utóbbi időszak gyakori kérdéseiből szeretnénk egy átfogó képet adni.
Tényleg szükséges élethosszig tanulni?
május 13.
5 perces olvasmány

Nem szükséges, talán inkább elkerülhetetlen, és minden képpen hasznos. Nem feltétlen az iskolapadban ülve, hanem inkább az élet adta lehetőségeken és élményeken keresztül.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!